Chromecast – filme si muzică de pe telefon pe TV

chromecast-filme-muzica de pe telefon pe tv

Chromecast este un dispozitiv hardware dezvoltat și fabricat de Google, care permite transmiterea wireless de conținut media către televizor. Altfel spus, poți transmite prin Wi-Fi muzică digitală, materiale video și imagini către TV.

Design și caracteristici

Prima generație de Chromecast a fost lansată în 2013, și chiar dacă în prezent nu se mai produce, Google încă oferă suport.

Dongle-ul Chromecast (a doua generație) a fost lansat în septembrie 2015. Dispozitivul are un cablu HDMI integrat, care se conectează la un port HDMI al televizorului, și are partea din spate magnetică, pentru atașarea capătului cablului HDMI atunci când nu este folosit.

Dispozitiv Chromecast 2015

Chromecast dispune de sursă proprie de alimentare, dar este prevăzut și cu un port micro USB, pentru alimentarea de la un port USB al televizorului.

Cum se folosește Chromecast

Pentru a redirecționa materiale media pe televizor folosind dispozitivul Chromecast, este necesară o rețea Wi-Fi. Utilizând routerul wireless, poți să:

  • Transmiți (streamezi) conținut media de pe un dispozitiv mobil – poți utiliza telefonul sau tableta pentru a transmite conținut. Înainte de a face acest lucru, instalează aplicația Chromecast sau o aplicație compatibilă Google Cast pe dispozitiv.
  • Transmiți (streamezi) de pe internet – dacă folosești laptopul sau computerul, trebuie să utilizezi browserul Google Chrome. Avantajul cheie al streaming-ului în acest fel este „tab casting”-ul – tot ceea ce vezi pe computer apare „în oglindă” și pe TV.
  • Folosești dispozitivul ca spațiu de stocare local – poți da share atât folderelor care conțin filme, muzică sau fotografii, cât și unui hard extern sau NAS (network-attached storage), etc.

Servicii online pe care le poți accesa prin Chromecast

Muzică digitală:

Google Play
Pandora Radio
Songza
Spotify

Materiale video:

YouTube
HBO GO
VEVO
Netflix
Hulu
Amazon Prime Video

Emisiuni TV în direct:

Directv Now
PlayStation Vue
YouTube TV

Notă: Aceste liste au caracter informativ – furnizorii de aplicații extind în permanență ofertele și compatibilitățile acestora; dacă vrei să folosești un anumit serviciu prin Chromecast, verifică mai întâi site-ul web pentru informații actualizate.

Despre autor: Florin C.

S-ar putea să te intereseze și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *