Istoricul locațiilor din Google Maps poate fi șters automat

google maps

Google a adăugat recent opțiuni de ștergere automată a istoricului locațiilor din aplicația Maps.

Pentru mulți dintre noi, Google Maps a devenit un instrument foarte important, de care ne folosim zilnic. Însă Google înregistrează fiecare locație pe care am vizitat-o și fiecare rută parcursă, cu scopul declarat de a ne îmbunătăți experiențele viitoare.

Tot mai mulți utilizatori consideră această urmărire permanentă ca reprezentând o încălcare a intimității, deși aplicația permite ștergerea manuală a istoricului locațiilor. Ca răspuns, Google a introdus opțiuni de ștergere automată a acestuia, cu o frecvență de 3, respectiv 18 luni.

Metoda de vizualizare a istoricului locațiilor este aceeași atât pentru dispozitivele iPhone cât și pentru cele Android.

Cum poți vedea istoricul locațiilor în Google Maps

  1. Deschide aplicația Hărți / Maps.
  2. Accesează Menu (cele trei linii orizontale din stânga sus).
  3. Selectează Cronologia dvs. / Your Timeline.

    Aici poți vedea traseele pe care le-ai parcurs, zi de zi. Atinge pictograma ‘Calendar‘ din partea de sus a ecranului pentru a alege o anumită zi. Google Maps îți va arăta chiar și fotografiile pe care le-ai făcut în anumite zile/locații.

Cum poți șterge istoricul locațiilor în Google Maps

  1. În Cronologia dvs. / Your Timeline atinge cele trei puncte din dreapta sus.
  2. Selectează Setări și confidențialitate / Settings and privacy.
  3. Aici vei găsi trei opțiuni de ștergere a istoricului tău:
  • Ștergeți complet Istoric locații / Delete all Location History – selectează această opțiune dacă dorești ștergerea în întregime a istoricului locațiilor.
  • Ștergeți intervalul din Istoricul locațiilor / Delete Location History range – selectează această opțiune dacă dorești ștergerea istoricului locațiilor dintr-un anumit interval de timp.
  • Ștergeți automat Istoricul locațiilor / Automatically delete Location History. Aceasta este opțiunea recent introdusă de Google Maps, care permite ștergerea automată a istoricului locațiilor tale la fiecare 3 sau 18 luni. Selectează varianta dorită.

Citește și: Cum dezactivezi notificările inutile în Google Maps

Despre autor: Florin C.

S-ar putea să te intereseze și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *